+ -

Capacitate limitată temporar la punctele de control de frontieră din aeroportul Henri Coandă, până duminică

Revenim asupra informării transmise la 1 martie a.c., privind capacitatea de procesare redusă la punctele de control de frontieră de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Astfel, porțile automate de control de frontieră (ABC – Automatic Border Control) de pe fluxul de plecări internaționale au fost deja relocate pe fluxul de plecări non-Schengen. Totodată, pe fluxul de sosiri internaționale se derulează lucrări de relocare a unor ghișee de frontieră.

Toate aceste lucrări se efectuează în contextul aderării României la spațiul Schengen (cu frontierele aeriene și maritime) la data de 31 martie 2024; de la această dată vor fi supuși controlului de frontieră doar pasagerii care călătoresc spre/dinspre un aeroport dintr-o țară aflată în afara spațiului Schengen, adică mai puțin de 30% din totalul pasagerilor care tranzitează aeroportul Henri Coandă.

C N Aeroporturi București și Poliția de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în cele patru zile rămase până la aderarea la spațiul Schengen, zile în care toți pasagerii care călătoresc în/din afara țării trebuie să se prezinte la controlul de frontieră.

Galerie foto

Achizitii Publice
Revista Airport News
Cookie Settings