Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti20 Martie 2014

Check-in


Formalitățile constau în înregistrarea pasagerilor și a bagajelor acestora și în atribuirea unui loc la bordul avionului. Aceste operațiuni sunt efectuate de către reprezentanți ai companiei aeriene cu care călătoriți. Ora limită de înregistrare (închidere check-in) variază în funcție de destinație și de compania aeriană. 

Conformați-vă indicațiilor notate pe biletul de călătorie sau contactați compania aeriană pentru ora de prezentare la aeroport.

Înregistrarea (formalitățile check-in) se efectuează la ghișeul rezervat pentru zborul cu care urmează să călătoriți. 

Găsiți cu ușurință ghișeele, orientându-vă după monitoare și panourile de afișaj al zborurilor, care prezintă următoarele informații:

  • compania aeriană,

  • numărul zborului,

  • destinația,

  • ora programată pentru decolare,

  • ​status-ul operațiunilor în derulare (check-in open, check-in closed, boarding, delay etc).

Solicitați în prealabil companiei aeriene cu care veți călători toate informațiile cu privire la bagaje: greutate maximă admisă, tarife practicate pentru excedent de bagaj, dimensiuni, bagaj de cală și bagaj de mână, obiecte admise în cabină, obiecte interzise în transportul aerian etc.

Totodată, aveţi la dispoziţie şi serviciul de self check-in (serviciu diferit de on-line check-in), care se poate efectua prin utilizarea automatelor de self check-in amplasate în Terminalul Plecări. Acesta  este un sistem de tip autoservire care permite pasagerului să efectueze singur operaţiuni necesare pentru check-in. Automatul de check-in generează documentele necesare îmbarcării, fără a beneficia de asistenţa reprezentanţilor unei companiei aeriene ori personalului aeroportuar. Precizăm că bagajele de cală se predau la un ghişeu special denumit “Drop-off”.

Lista companiilor pentru care sunt disponibile servicii de self check-in: Tarom, Air France, KLM, Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Aegean Airlines.

Călătoria cu avionul presupune o succesiune de formalități (înregistrarea pasagerilor și a bagajelor, controale de securitate, controale vamale etc). Rezervați timp pentru toate acestea: este în interesul dumneavoastră să aveți o călătorie lipsită de griji!